icon zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen

Het schoon laten maken van zonnepanelen loont. De reductie van de op te leveren energie kan zelfs terug lopen tot 10% van de opbrengst. Een kleine investering om uw zonnepanelen te laten reinigen levert u dus uiteindelijk geld op.

Door 1 á 2 keer per jaar uw zonnepanelen te laten reinigen, bijvoorkeur aan het einde van het voorjaar en aan het einde van de zomer gunt u uzelf, uw gezin en uw zonnepanelen meer energie.

Vervuiling

Er is vervuiling van natuurlijke en/of menselijke aard. Enkele voorbeelden van natuurlijke aard zijn algen, aanslag, woestijnzand en uitwerpselen van vogels. Voorbeelden waaraan menselijk handelen aan ten grondslag ligt is vervuiling veroorzaakt door industrie en verkeer (auto, trein etc.) uitstoot van chemische verontreiniging, roet, ijzerkoper- en roestdeeltjes.

Er zit ook een verschil in het feit, op welke wijze de vervuiling is verdeeld over uw zonnepanelen. Een gelijkmatige vervuiling over het zonnepaneel verminderd alleen de opbrengst. Echter, bij plaatselijke vervuiling zoals uitwerpselen van vogels kan door lokale oververhitting het zonnepaneel beschadigd raken.  Het is dus bijna  noodzakelijk om uw dure investering te onderhouden.

Werkwijze

Clean Valley helpt u hierbij. Door de zonnepanelen schoon te borstelen met gedemineraliseerd water en een zachte borstel verdwijnt vuil snel. Ook zal het water kalk- en streeploos opdrogen, waardoor eventuele kalksporen geen belemmering zijn voor de zonnepanelen om energie op te nemen. Uiteindelijk willen wij allemaal genoeg energie hebben.

U kunt ons uiteraard benaderen voor het onderhouden van uw zonnepanelen. Samen met u stellen wij een werkplan op, waarbij u inspraak hebt op de frequentie en eventueel op andere af te nemen diensten. Op deze manier kunnen wij u een schoonmaakpakket op maat aanbieden. Dit scheelt energie, voorrijkosten en wat al niet meer.

Wij zitten vol energie, uw panelen ook?

 

Zonnepanelen reinigen

Of bel direct 06 - 20 96 95 40

Clean Valley


Margrietlaan 61
6721 EL Bennekom
Mob. 06 - 20 96 95 40
info@cleanvalley.nl
KVK: 61277789
BTW: NL136797611B01
IBAN: NL36 ABNA 0543 5308 76